Om Foreningen Operation Julegave

Baggrunden for foreningen

Operation Julegave blev etableret som forening den 19. februar 2017, med henblik på at sikre dette velgørenhedsprojekts fremtid. Operation Julegave blev startet på inspiration fra "Mission Julegave" i København, og opgaven består i at hjælpe udsatte og trængte familier i Nordjylland til at give sine børn en bedre juleaften. Mens mange børn nærmest oversvømmes i julegaver den 24. december hvert år, så sidder der også børn, hvor mor og/eller far ikke havde råd til at købe en julegave til dem. Det er disse familier, vi prøver at række ud til.

Vi er fuldt klar over, at der findes mange andre organisationer og kirker, som deler juleposer med mad, gavekort til discountforretninger, og måske endda julegaver ud. Fælles for dem alle er, at man skal ansøge i forvejen og fremlægge dokumentation for indkomst mv. Alt sammen noget, som kan være en smertefuld proces for mange, og måske endda næste uoverskuelig for nogle. Endda i en sådan grad, at det fravælges.

Hvem kan få hjælp fra foreningen?

Operation Julegave kræver hverken ansøgning eller dokumentation. Vi antager, at de der har råd til at købe en julegave, typisk vil fravælge at give en julegave, som enten har været brugt, eller hvor evt. bytteret og garanti er bortfaldet. Derfor skal det være så let og smertefrit som muligt, at få hjælp fra Operation Julegave.

Hvem kan blive medlem og hvad koster det?

Foreningen er åben for alle, som kan forene sig med foreningens formålsparagraf og vedtægter i øvrigt.

Medlemsskab af foreningen koster blot kr. 25,- pr. person om året.

Når man har udfyldt indmeldelsesformular, føres man til en side med oplysninger om betalingsmuligheder. 

Hvad anvendes kontingentet til?

Kontingentet anvendes til at dække de administrative udgifter vi har. F.eks. koster det penge at have denne hjemmeside. Det koster penge at annoncere på Facebook mv. Alle arbejdsopgaver, ligefra bestyrelsesarbejdet, til opgaverne i forbindelse med Operation Julegavedagen, er frivillige. Ingen får løn eller kompensation for de timer der lægges i dette. Dog kan vi måske finde på at købe en pose pølsehorn eller en pizza til deling til de medarbejdere, der går og stiller op. Uden mad og drikke, du'r heltene ikke...